Bjärekulla Marknad - från jord och skog till kök och bord

Välkommen till en dag med odling, jakt, trädgård, hantverk och mat i Valhall Park! Bjärekulla Marknad äger rum vid Valhall Park Hotell lördagen 8 september kl. 10-16 och innehåller flera nyheter.

Här bjuds på en traditionell marknad med utsällare och försäljning inom mat, jakt, trädgård och hantverk. Inne på Restaurang Nimt sker smakprovning av Skelderwikens Brygghus prisbelönta öl. Bengtssons Skyttesimulator är på plats för de som vill prova på att jaga vilt i skyttesimulator. Husets Must har öppet för Drop-in mustning av dina trädgårdsäpplen. Jägareförbundet och Älgskadefondsföreningen finns på plats och informerar. Föreläsare kommer att berätta om vilt, odling och hur man kan ta vara på maten som odlats fram.

Föreläsare  
11.00 Jenny "Surtanten" Neikell föreläser om fermentering, bjuder på provsmakning, boksignering och försäljning. Besök Jennys hemsida och läs mer om hennes nya bok Fermentera 2.0.
12.30 Anna Visala från Visala trädgård håller föredrag om ekologisk odling.
13.30 Trädgårdsmästare Linda Schilén föreläser om att förbereda trädgården inför vårens odlingar. Även boksignering- och försäljning
14.30 Jägareförbundet berättar om viltkött.

 

Infart via Valhall Parks huvudentré. Parkeringen kostar 50 kronor per bil. Fritt inträde till evenemanget.

Läs senaste nytt om Bjärekulla Marknad på evenemangets sida på Facebook.

Varmt välkommen till Bjärekulla Marknad!

Vi använder cookies. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.